Meten met de Chromebook en Coach 7 is mogelijk. Er moet alleen een HID server geïnstalleerd worden, deze verzorgt de communicatie tussen Chromebook en de CMA interface. Volg de onderstaande stappen. LET OP:  op Chromebook moet de WiLab interface altijd via Bluetooth verbinding!

  • Ga naar de Google Play Store en Installeer de nieuwste Coach versie .
  • Ga naar de Google Web store en installeer de ‘CMA HID Server’.
  • Start (vanaf startknop) als eerste de webapplicatie (CMA HID Server. Deze geeft een klein venstertje van de server.
  • Sluit de USB Interface aan waarmee je wilt werken (niet WiLab, die gaat bij Chromebook via Bluetooth) . Start daarna Coach op.
  • Kies een meetactiviteit of open een nieuwe meetactiviteit.

Als een bestaande activiteit een andere meetinterface verwacht, dan kunt u een melding verwachten over de HID Server. Bijvoorbeeld: In Activiteit staat CoachLabII+ opgeslagen en er is na openen van deze activiteit een EuroLab aangesloten.

Als je een versie van Coach 7 hebt geïnstalleerd met een versienummer lager dan 7.1, dan verschijnt vanaf 1 september 2016 na opstarten een melding dat je licentiecode is verlopen. In enkele gevallen wordt deze melding niet getoond en sluit Coach zichzelf weer af. De enige oplossing voor dit probleem is om te upgraden naar Coach 7.1 (of nieuwer), hier te downloaden. De aangeschafte licentiecode zal hierin goed werken.

Wanneer er nieuwe functionaliteit wordt toevoegd aan Coach, of wanneer er voldoende bugs zijn gerepareerd, zullen we een nieuwe versie van Coach uitbrengen. U kunt uitgaan van 2 of 3 updates per jaar. We proberen belangrijke updates voor de start van het nieuwe schooljaar uit te brengen.

Coach 7 is nu beschikbaar voor Chromebooks die Android ondersteunen. Download hiervoor de app Coach 7 uit de Playstore. De huidige versie ondersteunt modelleren en videometen. Er is een BYOD licentie nodig om de app te activeren.

Let op! Indien de Chromebook géén Android of Android-apps ondersteunt, kan Coach 7 NIET op de Chromebook gebruikt worden. Met name op oudere Chromebooks (2014/2015) worden Android-apps niet ondersteund. Controleer van tevoren goed of dit voor uw Chromebooks het geval is. Een uitgebreide lijst met Chromebooks die Android en Android-apps (zullen) ondersteunen is hier beschikbaar.

Coach 7 werkt op computers met Windows 7 of nieuwer en Apple computers met OS X 10.11 El Capitan of nieuwer.

De Coach 7 app kan op Chromebooks worden gebruikt, mits deze Android en Android-apps ondersteunt. Een uitgebreide lijst met Chromebooks die Android en Android-apps (zullen) ondersteunen is hier beschikbaar.