Op de VinciLab is een aparte versie van Coach 6 voor gebruik op Linux-apparaten geïnstalleerd. Deze versie staat los van de versie voor Windows (Coach 6) of Windows en Mac (Coach 7). Het is daardoor niet mogelijk de VinciLab te updaten naar Coach 7. Als standalone datalogger zal de VinciLab dus de komende tijd wat betreft de layout enigszins verschillen van Coach 7 op de laptop.

VinciLab kan echter wel als interface met Coach 7 gebruikt worden. Dat kan via een USB-kabel, maar ook draadloos via WiFi. De VinciLab wordt door Coach 7 als interface herkend, waarna in Coach 7 op laptop of tablet gemeten kan worden.

Wanneer er een update voor Coach op VinciLab beschikbaar is, zal deze via de updateserver gedistribueerd worden. Hiervoor moet de VinciLab verbonden zijn met internet en moet de update aangezet worden via het menu “Instellingen”.

Als je een versie van Coach 7 hebt geïnstalleerd met een versienummer lager dan 7.1, dan verschijnt vanaf 1 september 2016 na opstarten een melding dat je licentiecode is verlopen. In enkele gevallen wordt deze melding niet getoond en sluit Coach zichzelf weer af. De enige oplossing voor dit probleem is om te upgraden naar Coach 7.1 (of nieuwer), hier te downloaden. De aangeschafte licentiecode zal hierin goed werken.

Wanneer er nieuwe functionaliteit wordt toevoegd aan Coach, of wanneer er voldoende bugs zijn gerepareerd, zullen we een nieuwe versie van Coach uitbrengen. U kunt uitgaan van 2 of 3 updates per jaar. We proberen belangrijke updates voor de start van het nieuwe schooljaar uit te brengen.

Coach 7 is nu beschikbaar voor Chromebooks die Android ondersteunen. Download hiervoor de app Coach 7 uit de Playstore. De huidige versie ondersteunt modelleren en videometen. Er is een BYOD licentie nodig om de app te activeren.

Let op! Indien de Chromebook géén Android of Android-apps ondersteunt, kan Coach 7 NIET op de Chromebook gebruikt worden. Met name op oudere Chromebooks (2014/2015) worden Android-apps niet ondersteund. Controleer van tevoren goed of dit voor uw Chromebooks het geval is. Een uitgebreide lijst met Chromebooks die Android en Android-apps (zullen) ondersteunen is hier beschikbaar.

Coach 7 werkt op computers met Windows 7 of nieuwer en Apple computers met OS X 10.11 El Capitan of nieuwer.

De Coach 7 app kan op Chromebooks worden gebruikt, mits deze Android en Android-apps ondersteunt. Een uitgebreide lijst met Chromebooks die Android en Android-apps (zullen) ondersteunen is hier beschikbaar.