Hieronder vindt u ons cursusaanbod. Alle cursussen zijn toegankelijk voor geïnteresseerde docenten en toa’s. De tarieven en verdere informatie staan per cursus vermeld.

Kennismaking Coach 7

Bent u bekend met Coach 6 en wilt u overstappen naar Coach 7, of bent u net overgestapt? Misschien heeft u nog nooit met Coach gewerkt? Wij laten u op deze middagcursus kennismaken met de belangrijkste nieuwe functies en mogelijkheden met een hands-on introductie van Coach 7.

Meer informatie

Werken met Coach

In deze beginnerscursus leren we u stap voor stap wat u met Coach kunt doen. Wat komt er kijken bij het doen van een meting, waar moet u op letten, welke functies bevat Coach allemaal, en het belangrijkste, hoe kunt u dit in de les gebruiken? Deze cursus besteedt vooral aandacht aan meet-experimenten.

Meer informatie

Coach in uw vakgebied

In deze verdiepingscursussen leggen we de nadruk op het gebruik van Coach in uw vakgebied. We laten u kennismaken met diverse lesactiviteiten, maar besteden ook aandacht aan de didactiek van hands-on en minds-on experimenten en onderzoeksopdrachten.

Biologie Scheikunde Natuurkunde

Modelleren in Coach

Het eindexamenprogramma bevat voor alle bètavakken het onderwerp modelleren, maar dit is voor velen nog een onbekend onderwerp. Tijdens deze cursus maakt u kennis met de basis van tekstueel en grafisch modelleren met behulp van Coach, of verdiept u zich in het toepassen van modelleren in uw vakgebied.

Basiscursus Natuurkunde

Robotica: LEGO EV3

Programmeervaardigheden zijn tegenwoordig erg belangrijk en steeds meer scholen besteden hier aandacht aan. Met robotica kan programmeren heel natuurlijk worden geleerd aan leerlingen in de context van automatisering. LEGO biedt hier uitstekende materialen voor die wij in deze cursus gebruiken om u de basis van robotica en programmeren bij te brengen.

Meer informatie

Werken met de Infraroodcamera

Altijd al interesse gehad in de IR-camera? In deze cursus wordt er ingegaan op de werking van de FLIR IR-camera en de toepassingen van deze camera in de les. Daarnaast bied deze cursus de mogelijkheid om de FLIR C2 aan te schaffen binnen het nascholingsbudget.

Meer informatie

Werken met de Spectrometer

Altijd al interesse gehad in een compacte, handzame Spectrometer voor op school? In deze cursus wordt er ingegaan op de werking van de nieuwe spectrometer in het assortiment van CMA voor gebruik met Coach en de toepassingen van deze spectrometer bij verschillende vakken. Bij deelname aan deze cursus is het mogelijk om voor een aantrekkelijke korting de spectrometer (eventueel inclusief lichtbron/cuvethouder) aan te schaffen.

Meer informatie