13-09-2016 | Geplaatst in Nieuws

Het modelleren van processen is een belangrijke wetenschappelijke vaardigheid. Van leerlingen op havo- en vwoniveau wordt verwacht dat zij na de middelbare school met modellen kunnen werken. Om die reden is “modelvorming” opgenomen in het examenprogramma van de bètavakken. Het is echter niet eenvoudig om leerlingen in modellen te leren denken of hen te leren om te gaan met de beschikbare software. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar manieren om hen hierbij te helpen.

Een grote bijdrage hieraan wordt geleverd door dr. Onne van Buuren die in 2014 op dit onderwerp is gepromoveerd. Zijn promotor was onze directeur Ton Ellermeijer. Ton werkt al meer dan 30 jaar aan het integreren van ICT-toepassingen in het bèta-onderwijs, tot 2011 vanuit de Universiteit van Amsterdam.

Een van Onne’s wetenschappelijke artikelen uit het tijdschrift Research in Science Education (DOI:  10.1007/s11165-015-9474-x)  is nu voor iedereen beschikbaar gesteld. Interesse? Klik hier!

Interesse in modelleren met Coach in uw klassen, maar heeft u geen idee hoe u moet beginnen? Schrijf u dan in voor ??n van onze modelleercursussen.