Als u uw leerlingen wilt leren om geautomatiseerde systemen te maken.

Technische oplossingen maken voor echte alle daagse problemen geeft leerlingen extra motivatie om samen te werken en zich te verdiepen in programmeren en stuur- en regeltechniek. Ze leren om technische ontwerpen te maken die leiden tot meer begrip. Dit kan uitstekend met de stuuromgeving van Coach 7. Leerlingen kunnen ook met systeemborden regelsystemen bouwen en zo oplossingsgericht leren denken. 

Stuur- en regel interfaces

WiLab

Om simpele stuuractiviteiten te doen.  

WiLab heeft twee ingebouwde actuators (Zoemer en RGB LED). Deze kunnen in eenvoudige activiteiten gebruikt worden. 

CoachLab II+

Om te meten en te sturen 

Our bestseller, a USB lab interface, that offers a unique combination of sensor inputs and control outputs.

Systeembord

standalone

Technische schakelingen

Ontworpen voor logica, besturing en automatiseringspractica. Studenten kunnen het gebruiken om hun zelfgebouwde geautomatiseerde systemen te ontwerpen en te testen.

Coach 7

Coach 7 biedt de unieke combinatie van meten en besturen, waarmee programma’s kunnen worden gemaakt om metingen te automatiseren en processen of modellen te besturen. De omgeving biedt verschillende manieren van programmeren.

Meten

Met een interface en sensoren kan data verzameld worden.

Sturen en regelen

Met sturen en regelen kunnen experimenten geautomatiseerd worden of uitgebreid met actuatoren. 

Analyse en verwerking

Analyse- en verwerkingstools kunnen worden gebruikt om kenmerken te vinden van concepten en gegevens te interpreteren.

sensoren & Actuatoren

We hebben veel sensoren en actuatoren die geschikt zijn om te gebruiken in stuur- en regelprojecten.

Check de CMA sensors in onze webwinkel. 

Ondersteuning

Lesmateriaal

Met Coach 7 krijgt u ook toegang tot de uitgebreide database met lesactiviteiten. Dit zijn volledig kant-en-klare experimenten waar uw leerlingen direct mee aan de slag kunnen. Verschillende onderwerpen uit het curriculum komen aan bod, zodat er voor elk wat wils is. Is een lesactiviteit niet helemaal naar uw wens? Geen probleem. De bestanden die u uit de database kunt downloaden zijn nog volledig naar eigen smaak aan te passen. Klik hieronder voor een voorproefje van onze lesactiviteiten. Als u een Coach 7 licentie heeft, kunt u vanaf deze pagina ook inloggen om de rest van de activiteiten te bekijken.

Ondersteuning

CMA biedt praktische algemene en techniekspecifieke nascholingscursussen aan voor TOA’s en docenten. Tijdens deze cursussen maakt u kennis met een specifieke functionaliteit of toepassing van Coach. Medewerkers van CMA hebben bovendien een vakdidactische achtergrond in uw vak! Ze kunnen u dus goed bijstaan bij de praktische kant van het gebruik van Coach, maar ook meedenken over de toepassingen in uw vak. Ook kunt u uw vragen natuurlijk altijd kwijt bij de helpdesk.