Experimenteren en onderzoekend leren is bijzonder goed toe te passen in de wiskunde! Leren wat grafieken zijn? Visueel leren wat differentiëren en integreren betekent? Wiskundige modellen maken? Ook dat kan met de producten van CMA!

Wiskunde wordt door veel leerlingen moeilijk gevonden. Eén manier om dat om te draaien, is om meetonderwijs toe te passen in de wiskunde. Doe een meting en analyseer de grafiek. Ga in de achtbaan zitten en meet de versnelling om te bepalen of de rit een parabool of een hyperbool beschreef! Speciaal voor wiskundige toepassingen is de CLAB ontwikkeld die verbonden kan worden met Casio rekenmachines. Met behulp van modelleren en animaties in Coach kunnen ook heel veel wiskundige principes heel inzichtelijk worden toegelicht.

Producten

Voor wiskundetoepassingen zijn de CLAB en bijbehorende afstandssensor geschikt!

CLAB
Afstandssensor

Lesmateriaal

Onder het kopje lesmateriaal wiskunde zijn praktische lesactiviteiten voor wiskunde te vinden. Denk daarbij aan statistiek bij metingen aan straling of fijnstof. We zijn momenteel bezig om het aanbod voor wiskunde uit te breiden. Check daarom regelmatig ons aanbod voor wiskunde.

Ondersteuning

CMA biedt praktische algemene en modelleer-specifieke cursussen aan voor toa’s en docenten.

Nascholingsaanbod