Wilt u echte data gebruiken in uw Wiskunde les? Metingen verzamelen met een datalogger en een grafische rekenmachine? Of wilt u dynamische modellen maken?

Wiskunde wordt door veel leerlingen als moeilijk beschouwd. Een manier om dat om te draaien is om realistische situaties te gebruiken in het leerproces. Verzamel bijvoorbeeld echte gegevens en analyseer de grafiek of gebruik een model als brug tussen abstracte kennis en realistische situaties. Onze oplossing, die hardware en software integreert, kan je hierbij helpen.

CLAB Data logger & Sensoren

Met de CLAB en een aantal sensoren kunnen leerlingen meerdere experimenten uitvoeren om echte data te verkrijgen. De CLAB is speciaal ontwikkeld voor wiskundige toepassingen en kan worden gebruikt met:

CASIO grafische rekenmachine en wordt aangestuurd door de Data Logger of ECON app op de rekenmachine. De verzamelde gegevens worden in real-time overgebracht naar de rekenmachine en de meting kan worden gevolgd op het scherm van de rekenmachine. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden verwerkt en geanalyseerd met de rekenmachine.

Mac of Windows computer en bestuurd door Coach 7 die op deze computer draait. De verzamelde gegevens worden in real-time overgebracht naar de computer en de meting kan worden gevolgd op het computerscherm. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden verwerkt en geanalyseerd in Coach 7.

CLab

CASIO

Goedkoop en krachtig

Met drie sensoringangen en een ingebouwde versnellingsmeter. Inclusief een temperatuursensor en een spanningssensor.

Data Logger APP - Werkt op CASIO FX-CG50

In samenwerking met CASIO hebben we een Data Logger applicatie ontwikkeld voor CASIO calculator fx-GC50. Dit is een menu gestuurde  calculatorapplicatie die gegevensverzameling met CLAB ondersteunt. Experimenten kunnen eenvoudig worden opgezet, gegevens kunnen worden verzameld, gegevens kunnen in real-time worden weergegeven in grafieken, gegevens kunnen worden geanalyseerd, gegevens kunnen worden opgeslagen in lijsten en in CSV-formaat en experimentopstellingen kunnen worden geconfigureerd en beheerd.

Coach 7 - Werken met de computer

CLAB kan ook werken met een computer en de Coach 7 software. Deze configuratie breidt de mogelijkheden van het gebruik van technologie in uw klas uit. Met behulp van de tools die in Coach zijn geïntegreerd, kunnen  wiskundige principes op een zeer inzichtelijke manier worden uitgelegd.

Meten

Met een interface en sensoren kunnen echte gegevens worden verzameld. Boven: zweving wiskundig onderzoeken

Videometen

Video’s van echte bewegingen kunnen worden geanalyseerd.

Beeldmeten

Vormen op foto’s of tekeningen kunnen worden geanalyseerd. Boven: paraboolvorm van brug onderzoeken

Analyse en verwerking

Coach 7 omvat veel analyse- en verwerkingsinstrumenten. Deze kunnen worden gebruikt om kenmerken te identificeren en gegevens te interpreteren.

Modelleren

Computermodellen helpen om verschillende verschijnselen te onderzoeken en te begrijpen

Spreadsheet

Kan worden gebruikt om te werken met datasets die handmatig zijn ingevoerd of geïmporteerd uit andere bronnen. Boven: goniometrische functies

Ondersteuning

STEM Start set

Onze STEM Starter Set met CLAB helpt je op weg en leert je hoe je CLAB kunt gebruiken met de Casio fx-CG50 rekenmachine en/of met Windows- of Mac-computers.

Met Coach 7 krijgt u ook toegang tot de uitgebreide database met lesactiviteiten. Dit zijn volledig kant-en-klare experimenten waar uw leerlingen direct mee aan de slag kunnen. 

Ondersteuning

CMA biedt praktische nascholingscursussen aan voor TOA’s en docenten. Tijdens deze cursussen maakt u kennis met een specifieke functionaliteit of toepassing van Coach. Medewerkers van CMA hebben bovendien een vakdidactische achtergrond in uw vak! Ze kunnen u dus goed bijstaan bij de praktische kant van het gebruik van Coach, maar ook meedenken over de toepassingen in uw vak. Ook kunt u uw vragen natuurlijk altijd kwijt bij de helpdesk.