Wilt u niet tastbare grootheden in de natuurkunde zichtbaar maken door middel van computerexperimenten?

Als u technische, authentieke en moderne onderzoeken en projecten de natuurkundelessen in wilt brengen bieden wij een oplossing met software, hardware en ondersteuning. Met onze aanpak kunt u gemakkelijk onderwerpen onderzoeken zoals Mechanica, Dynamica, Thermodynamica, Golven, Oscillaties, Elektriciteit, Magnetisme en meer.

Coach 7

Software is het belangrijkste onderdeel van onze aanpak en  bepaalt wat en hoe u technologie in uw klas kunt gebruiken. Coach 7 is de meest veelzijdige en complete software voor natuurkundeonderwijs. Het integreert een unieke combinatie van tools, die lijken op technologieën die door “echte” wetenschappers worden gebruikt. Leerlingen kunnen op vrijwel dezelfde manier werken als professionals. Zij kunnen hoogwaardige, real-time gegevens verzamelen, computermodellen bouwen en gebruiken, simulaties en visualisaties gebruiken, en resultaten van experimenten, modellen en theorie vergelijken.

Meten

Met een interface en sensoren kunnen veel verschillende natuurkundige experimenten worden uitgevoerd. Hierboven de geluidsdruk bij een zweving.

Sturen en regelen

Met behulp van sturen en regelen kunnen experimenten worden geautomatiseerd of uitgebreid met actuatoren. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een thermostaat maken.

Spectrometer

Met de CMA-spectrometer kunnen o.a. emissiespectra worden opgenomen en geanalyseerd. Hier de emissielijnen van een spaarlamp.

Videometen

Video’s van bewegingen van echte voorwerpen, interesante gebeurtenissen en “moeilijke” experimenten kunnen worden geanalyseerd.

Beeldmeten

Vormen op foto’s of tekeningen en bewegingen op stroboscopische foto’s kunnen worden geanalyseerd.

Analyse en verwerking

Coach 7 heeft veel analyse- en verwerkingsinstrumenten die  kunnen worden gebruikt om kenmerken van het onderzochte verschijnsel te identificeren en gegevens te interpreteren. Hier ziet u de oppervlakte onder gemeten inductiespanning.

Modeleren

Het gebruik en de constructie van computermodellen helpt om de theorie en het concept te begrijpen en realistische problemen op te lossen. Hier ziet u een model van een valbeweging met een parachute.

Animaties

Animaties gebruiken en maken helpt om verschijnselen te visualiseren en een verband te leggen met modellen of metingen.
Hier ziet u een animatie van een slinger met instelbare parameters.

Spreadsheet

Kan worden gebruikt om te werken met handmatig ingevoerde of uit andere bronnen geïmporteerde gegevenssets. Hier: goniometrische functies. 

Interfaces

Alle CMA interfaces zijn ontworpen voor gebruik in het onderwijs. Wij bieden een selectie van interfaces, van eenvoudige, goedkope tot krachtige, geavanceerde apparaten. Dit geeft u een unieke kans om een interface te kiezen die het beste past bij uw onderwijsbehoeften. Voor natuurkunde kunnen de volgende interfaces nuttig zijn.

WiLab

Makkelijk en betaalbaar 

Eenvoudig maar krachtig met twee sensoringangen en ingebouwde RGB LED en een zoemer. De beste oplossing voor mobiele apparaten.

CoachLab II+

Veelzijdig en compleet  

Onze bestseller, een USB laboratorium interface, die een unieke combinatie van sensoringangen en stuuruitgangen biedt.

VinciLab 2

Draagbaar en modern   

Op Android gebaseerde moderne, geavanceerde (hoge bemonsteringsfrequentie) meet computer.  Kan standalone met computers en mobiele apparaten worden gebruikt.

sensoren

Wij hebben veel sensoren die geschikt zijn voor gebruik in een verscheidenheid aan natuurkundige experimenten.

Check alle CMA sensoren en actuatoren die geschikt zijn voor Natuurkunde in onze webshop.

Practicum materiaal

Wij hebben speciale producten voor uw klaslokaal ontwikkeld. Met behulp van deze practicummaterialen combineert u onze sensoren eenvoudig met een experiment. Naast eigen producten, biedt CMA u ook producten van andere bedrijven. We werken samen met andere partners, zoals NTL en Flir, om aanvullende producten voor natuurkunde aan te bieden. Deze producten zijn voor u geselecteerd op innovativiteit en kwaliteit en passen in de CMA filosofie en productenlijn. Als enige in Nederland biedt CMA de unieke NTL Student Experimenteerkits aan. 

Check al het practicum materiaal voor natuurkunde in onze webshop. 

Ondersteuning

Lesmateriaal

Met Coach 7 krijgt u ook toegang tot de uitgebreide database met lesactiviteiten. Dit zijn volledig kant-en-klare experimenten waar uw leerlingen direct mee aan de slag kunnen. Verschillende onderwerpen uit het curriculum komen aan bod, zodat er voor elk wat wils is. Is een lesactiviteit niet helemaal naar uw wens? Geen probleem. De bestanden die u uit de database kunt downloaden zijn nog volledig naar eigen smaak aan te passen. Klik hieronder voor een voorproefje van onze lesactiviteiten. Als u een Coach 7 licentie heeft, kunt u vanaf deze pagina ook inloggen om de rest van de activiteiten te bekijken.

Ondersteuning

CMA biedt praktische algemene en biologiespecifieke nascholingscursussen aan voor TOA’s en docenten. Tijdens deze cursussen maakt u kennis met een specifieke functionaliteit of toepassing van Coach. Medewerkers van CMA hebben bovendien een vakdidactische achtergrond in uw vak! Ze kunnen u dus goed bijstaan bij de praktische kant van het gebruik van Coach, maar ook meedenken over de toepassingen in uw vak. Ook kunt u uw vragen natuurlijk altijd kwijt bij de helpdesk.