Wil je een cardiogram maken? Het fotosyntheseproces van een plant visualiseren? Of een model maken van een epidemie?

Om technologie en authentieke praktische onderzoeken en projecten, in de biologieles te brengen kunt u gebruik maken van Coach 7. Hiermee kunt u onderwerpen zoals dierfysiologie, plantenfysiologie, microbiologie, menselijke fysiologie, ecologie onderzoeken.

Coach 7

Software is het belangrijkste onderdeel van onze oplossing. Het  bepaalt wat en hoe u technologie in uw klas kunt gebruiken. Coach 7 is de meest veelzijdige en complete software voor biologieonderwijs. Het integreert een unieke combinatie van tools, die lijken op technologieën die door “echte” wetenschappers worden gebruikt. Leerlingen kunnen op vrijwel dezelfde manier werken als professionals: hoogwaardige, real-time gegevens verzamelen, computermodellen ontwerpen en gebruiken, simulaties en visualisaties gebruiken en resultaten van experimenten met modellen en theorie vergelijken.

Meten

Met een interface en sensoren kunnen veel verschillende Biologie-experimenten, binnen en buiten, worden uitgevoerd. Hierboven een bloeddruk meting.

Spectrometer

Met de CMA-spectrometer kunnen absorptiespectra van oplossingen worden geregistreerd en geanalyseerd. Bijvoorbeeld van Chlorofyl.

Videometen

Video’s van bewegingen, zoals de beweging van een dier of de groei van een plant, kunnen worden geanalyseerd. Voorbeeld hierboven van de ontkieming van een zaadje.

Beeldmeten

Beelden van vormen, zoals een celbeeld, kunnen worden geanalyseerd.

Modelleren

Computermodellen helpen om verschillende verschijnselen te onderzoeken en te begrijpen. Boven: model van zuurstof in een vijver 

Animaties

Animaties helpen om verschijnselen te visualiseren en verschillende situaties te simuleren. Een animatie van een random walk van een insect naar een voedselbron.

Analyse en verwerking

Coach 7 omvat veel analyse- en verwerkingsinstrumenten. Deze kunnen worden gebruikt om kenmerken te identificeren en gegevens te interpreteren.

Spreadsheet

Kan worden gebruikt om te werken met handmatig ingevoerde of uit andere bronnen geïmporteerde gegevenssets. Bijvoorbeeld: groeigegevens van jongens en meisjes.

Interfaces

Alle CMA interfaces zijn ontworpen voor gebruik in het onderwijs. Wij bieden een selectie van interfaces, van eenvoudige, goedkope tot krachtige, geavanceerde apparaten. Dit geeft u een unieke kans om een apparaat te kiezen dat het beste past bij uw onderwijsbehoeften. Bij Biologie kunnen de volgende interfaces worden gebruikt.

WiLab

Makkelijk en betaalbaar

Eenvoudig, maar krachtig, met twee sensoringangen en ingebouwde RGB LED en een zoemer. De beste oplossing voor mobiele apparaten.

CoachLab II+

Robuust en kan actuators aansturen  

Onze bestseller, een USB lab interface, die een unieke combinatie van sensoringangen en stuuruitgangen biedt.

VinciLab 2

Draagbaar en modern   

Een op Android gebaseerde moderne, geavanceerde standalone meetcomputer (hoge meetfrequentie). Kan ook met computers en mobiele apparaten worden gebruikt.

sensoren

Wij hebben veel sensoren die geschikt zijn voor gebruik in een verscheidenheid aan biologie-experimenten.

En nog veel meer, check alle CMA sensoren die geschikt zijn voor biologie in onze webshop.

Practicum materiaal

Naast eigen practicum materiaal CMA biedt u ook producten van andere bedrijven. We werken samen met partners, zoals 3B Scientific, Flir and Sciencethic, om aanvullende producten voor biologie aan te bieden. Deze producten zijn voor u geselecteerd op innovativiteit en kwaliteit, en passen in de CMA filosofie en productenlijn. Ze worden op dezelfde manier ondersteund als onze eigen producten, met goede handleidingen en passende nascholingen.

Check al het practicum materiaal voor biologie in onze webshop. 

Ondersteuning

Lesmateriaal

Met Coach 7 krijgt u ook toegang tot de uitgebreide database met lesactiviteiten. Dit zijn volledig kant-en-klare experimenten waar uw leerlingen direct mee aan de slag kunnen. Verschillende onderwerpen uit het curriculum komen aan bod, zodat er voor elk wat wils is. Is een lesactiviteit niet helemaal naar uw wens? Geen probleem. De bestanden die u uit de database kunt downloaden zijn nog volledig naar eigen smaak aan te passen. Klik hieronder voor een voorproefje van onze lesactiviteiten. Als u een Coach 7 licentie heeft, kunt u vanaf deze pagina ook inloggen om de rest van de activiteiten te bekijken.

Ondersteuning

CMA biedt praktische algemene en biologiespecifieke nascholingscursussen aan voor TOA’s en docenten. Tijdens deze cursussen maakt u kennis met een specifieke functionaliteit of toepassing van Coach. Medewerkers van CMA hebben bovendien een vakdidactische achtergrond in uw vak! Ze kunnen u dus goed bijstaan bij de praktische kant van het gebruik van Coach, maar ook meedenken over de toepassingen in uw vak. Ook kunt u uw vragen natuurlijk altijd kwijt bij de helpdesk.