Als u ingewikkelde processen zichtbaar en kwantitatief wilt maken, kiest u voor een all-in oplossing. 

Om scheikundige principes goed toe te lichten en om kwantitatieve metingen uit te voeren, zijn vaak dure apparatuur en ingewikkelde analyses nodig. CMA maakt dit soort experimenten toegankelijk voor leerlingen met behulp van sensoren en software. De rode draad hierin is steeds onderzoekend leren. CMA gelooft dat door het uitvoeren van inhoudelijk en didactisch sterke practica het begrip, de onderzoekende houding en leerplezier van de leerling verbeterd kan worden. Met behulp van onze software kunt u eenvoudig onderwerpen zoals zuren en basen, chemische analyse, reactiesnelheid, reactie-energie, redox- en evenwichtsreacties onderzoeken.

Coach 7

Software is het belangrijkste onderdeel van onze aanpak en  bepaalt wat en hoe u technologie in uw klas kunt gebruiken. Coach 7 is de meest veelzijdige en complete software voor scheikundeonderwijs. Het integreert een unieke combinatie van tools, die lijken op technologieën die door “echte” wetenschappers worden gebruikt. Leerlingen kunnen op vrijwel dezelfde manier werken als professionals. Zij kunnen hoogwaardige, real-time gegevens verzamelen, computermodellen bouwen en gebruiken, simulaties en visualisaties gebruiken, en resultaten van experimenten, modellen en theorie vergelijken.

Meten

Met een interface en sensoren kunnen veel verschillende scheikundige experimenten worden uitgevoerd. Hier metingen met de gaschromatograaf.

Sturen en regelen

Met sturen en regelen kunnen experimenten geautomatiseerd worden zoals hier te zien is met de stappenmotor titrator. 

Spectrometer

Met de CMA Spectrometer kan absorptie en emissie gemeten worden. Zodat een ijklijn voor concentratie gemaakt kan worden.  

Videometen.

Met videometen kan de voortgang van een experiment gevolgd worden. Hier de gasontwikkeling in een maatcilinder. 

Modeleren

Het gebruik en de constructie van rekenmodellen helpt de theorie te begrijpen en realistische problemen op te lossen. Hier de vorming van N2O4 (g).

Analyse en verwerking

De analyse- en verwerkingstools in Coach 7 kunnen worden gebruikt om kenmerken te identificeren en gegevens te interpreteren. Hier het equivalentiepunt.

Animaties

Het gebruiken en maken van animaties helpt om fenomenen te visualiseren en verbanden te leggen met modellen of metingen.

Beeldmeten

Vormen op foto’s of tekeningen en beweging op stroboscopische foto’s kunnen worden geanalyseerd.

Spreadsheet

Kan worden gebruikt om te werken met gegevenssets die handmatig zijn ingevoerd of zijn geïmporteerd uit andere bronnen. Hier afname van spanning bij verschillende batterijen.

Interfaces

All CMA interfaces are designed for use in Education. We offer a selection of interfaces ranging from simple, low-cost, up to powerful, advanced devices. This gives you a unique opportunity to select a device, which best suits your teaching needs. In Chemistry the following interfaces can be useful.  

WiLab

Makkelijk en betaalbaar 

Eenvoudig, maar krachtig met twee sensoringangen en ingebouwde RGB LED en zoemer. De beste oplossing voor mobiele apparaten.

CoachLab II+

Veelzijdig en compleet 

Onze bestseller, een USB laboratorium interface, die een unieke combinatie van sensoringangen en stuuruitgangen biedt. 

VinciLab 2

Draagbaar en modern

Op Android gebaseerde moderne, geadvanceerde (hoge bemonsteringsfrequentie) standalone meetcomputer. Kan ook in combinatie met computers en mobiele devices gebruikt worden. 

sensoren

We hebben veel sensoren die geschikt zijn voor verschillende scheikunde experimenten.

Bekijk alle CMA sensors en actuators die geschikt zijn voor scheikunde in onze webshop. 

Practicum materiaal

Wij hebben speciale producten voor uw klaslokaal ontwikkeld. Met behulp van deze practicummaterialen combineert u onze sensoren eenvoudig met een experiment. Naast eigen producten CMA biedt u ook producten van andere bedrijven. We werken samen met andere partners, zoals NTL en Flir, om aanvullende producten voor scheikunde aan te bieden. Deze producten zijn voor u geselecteerd op innovativiteit en kwaliteit, en passen in de CMA filosofie en productenlijn. Als enige in Nederland biedt CMA de unieke NTL Student Experimenteerkits aan. 

Bekijk al het practicummateriaal voor scheikunde in onze webshop. 

Ondersteuning

Lesmateriaal

Met Coach 7 krijgt u ook toegang tot de uitgebreide database met lesactiviteiten. Dit zijn volledig kant-en-klare experimenten waar uw leerlingen direct mee aan de slag kunnen. Verschillende onderwerpen uit het curriculum komen aan bod, zodat er voor elk wat wils is. Is een lesactiviteit niet helemaal naar uw wens? Geen probleem. De bestanden die u uit de database kunt downloaden zijn nog volledig naar eigen smaak aan te passen. Klik hieronder voor een voorproefje van onze lesactiviteiten. Als u een Coach 7 licentie heeft, kunt u vanaf deze pagina ook inloggen om de rest van de activiteiten te bekijken.

Ondersteuning

CMA biedt praktische algemene en biologiespecifieke nascholingscursussen aan voor TOA’s en docenten. Tijdens deze cursussen maakt u kennis met een specifieke functionaliteit of toepassing van Coach. Medewerkers van CMA hebben bovendien een vakdidactische achtergrond in uw vak! Ze kunnen u dus goed bijstaan bij de praktische kant van het gebruik van Coach, maar ook meedenken over de toepassingen in uw vak. Ook kunt u uw vragen natuurlijk altijd kwijt bij de helpdesk.