Soms is het noodzakelijk om de firmware van de meetinterfaces te updaten. Het kan zijn dat CMA een verbeterde versie van de firmware van een bepaald meetinterface beschikbaar stelt, zodat bijvoorbeeld de communicatie met Coach 7 of met sensoren soepeler verloopt. Voor dit updaten is het noodzakelijk de interface met een laptop of computer te verbinden en Coach 7 te starten.

Voor sommige interfaces detecteert Coach 7 automatisch of er een nieuwere versie van de firmware beschikbaar is. Hier krijgt u dan bij het openen van een meetactiviteit een melding over, waarna u meteen er voor kunt kiezen om de interface te updaten. In Coach 7.7 kiest u het betreffende icoon “firmware update” uit het hoofdmenu (rechstboven).

Het kan ook zijn dat de update handmatig gedaan moet worden. Start hiervoor Coach 7 in de Docentmodus en kies in het startscherm bovenin de balk de optie “Gereedschappen”. Selecteer uit het menu de optie “Firmware update”. Er opent zich een venster waarin u de gewenste interface kunt selecteren. Kies de meest recente versie van de firmware en voer de update uit.

Draadloos meten kan met behulp van de VinciLab, WiLab en de CLAB-interfaces.

  • De VinciLab is een zelfstandige datalogger die verbonden kan worden met de computer en Coach om data uit te wisselen.
  • CLAB is een datalogger waar via Coach een meetprogramma op kan worden ingeladen, de meting draadloos kan worden uitgevoerd en de gegevens later weer in Coach kunnen worden uitgelezen.
  • Met de WiLab kan zowel bedraad als via Bluetooth gemeten worden WiLab wordt ondersteund vanaf Coach 7.5 (desktop) en Coach 7.3 (app)